15 Mayıs 2008 Perşembe

Hedef tespit etmenin önemi

HEDEF TESPİT ETMENİN ÖNEMİ

Bir insanın başarılı olabilmesi için önce hedef belirlemesi , buna inanması ve hedefe varmak için ne yapılması gerekiyorsa lazımdır. Hedefin tespit edilmesi ona uygun hazırlıkların yapılmasında bir planın çıkarılmasını kolaylaştırır. Hedef belli olmazsa plan çıkarma ve plana uygun çalışma yapma da mümkün değildir.
Hedef nasıl belirlenir?
Bazıları kalabalığın ilerlediği hedefe doğru giderler. Bu yanlıştır. Herkesin kendi durumuna uygun bir hedef olmalıdır. Hedefini kalabalığa göre ayarlayanlar ; enerjilerini o hedefe yoğunlaştıramayacağından başarılı olamazlar. Dershanelere devam eden öğrencilerden bir bölümü kalabalığın hedefine yöneldikleri , kendilerinin durumunu dikkate almadan hedef belirledikleri için sene ortasında “Ben bu bölümü yapamıyorum. Başka bölüme geçebilir miyim “ teklifiyle gelmektedirler.
İnsan ilgi alanına bakmalı; nelere ilgi duyuyor, kişilik özellikleri nelere uygun , yetenekleri hangi işleri başarmaya yetiyor. Bunları tespit ettikten sonra üstesinden geleceğine inandığı bir hedefi seçmelidir. İnsan bir işe başlarken ne istediğini bilmeli bu isteği elde etmek için gerekli şartları yerine getirmelidir.
“Hedeflerine ulaşanlar hedefe varmak için mücadele edenlerdir”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder